Een ideaal herstel na je training
In een tijd waar de grenzen van mentale en fysieke fitheid op de proef worden gesteld, is een balans tussen inspanning en ontspanning een dagelijkse uitdaging.
Pijn en herstel van spieren worden vaak onderschat, waardoor de klachten na verloop van tijd zullen oplopen.
Door gebruik van onze floatbaden kunnen wij in zeer korte tijd veel effectieve vooruitgang boeken.
Floaten is een ideale aanvulling op je trainingsprogramma, het zorgt voor:
Floaten is een vast onderdeel in trainingsprogramma’s van bekende sporters. Voor de voetballers van Manchester United en Glasgow rangers hoort het zelfs tot de standaard voorbereiding en cooling down.
Helpt het voor jou?
Je komt er maar op één manier achter, gewoon doen!
Tijdens het sporten verbrandt je lichaam koolhydraten en tijdens dit verbrandingsproces ontstaan afvalstoffen waaronder melkzuur. Melkzuur zorgt voor verzuurde spieren in bijvoorbeeld benen. Magnesium zorgt ervoor dat het melkzuur sneller afbreekt, je spieren herstellen hierdoor sneller en de kans op spierpijn verkleint hierdoor.
Spieropbouw
Tijdens een training worden spieren gestimuleerd tot werken. Echter de spieropbouw vindt pas plaats in ontspannen status. Tijdens het floaten zullen spieren tot een diepe ontspanning komen wegens het gewichtloos drijven in het bad. Je spieren zullen herstellen en de opbouw van nieuw spierweefsel zal ontstaan.
Cortisol
Tijdens het sporten maak je adrenaline en cortisol aan. Cortisol is een stresshormoon wat zorgt voor het leveren van een prestatie. Teveel cortisol is echter belemmerend voor de heling van ons lichaam. De ontspannende werking van floaten zorgt dat het cortisol niveau daalt waardoor stress niet de overhand kan nemen.
Herstel na blessures
Door het wegvallen van de zwaartekracht ervaren spieren geen druk meer en zal de genezing van blessures versnellen. Daarnaast is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat floaten een pijnstillende werking heeft. Het geeft een gevoel van welbehagen: ‘De pijn kun je tijdens floaten even helemaal vergeten’ aldus dokter Thomas Fine.